Vår maskin

Vi använder oss av en Bandit 2250XP.

Bredden är endast ca 90 cm och vi kan ta oss fram nästan överallt.

Blir det djupa spår? Nej, det blir det inte. Vår maskin har fyra stora hjul för att göra så lite åverkan som det är möjligt. Maskinen väger ca 700 kg, visst syns det att man kört, men det blir normalt inga bestående skador vid normal hårt underlag.

http://media.kalmarstubbfrasning.se/2016/11/IMG_0097-300x200.jpg

FAQ - Vanliga frågor om Stubbfräsning

  • Vem kan anlita oss? Vi utför stubbfräsning åt alla - små till stora företag, kommuner, privatpersoner, föreningar, kyrkor etc - Ja alla som vill fräsa bort sina stubbar.
  • Kan man få RUT-avdrag för stubbfräsning? Ja, fr o m 1 augusti 2016 är stubbfräsning berättigat för RUT-avdrag.
  • Skickar ni faktura? Ja, det gör vi. Du kan alltså inte betala med kontanter eller swish vid utfört arbete. 
  • Hur djupt fräser maskinen? Normalfräsning i en gräsmatta är ca 10-15 cm under marknivå. 
  • Kan ni ta er in i vår trädgård? Vi använder oss av Bandit 2250XP. Bredden är endast ca 90 cm och vi kan ta oss fram nästan överallt. Blir det djupa spår? Nej, det blir det inte. Våra maskin är avsedd för trädgårdar och för att göra så lite åverkan som det är möjligt. Vår maskin väger ca 700 kg och har fyra rejäla hjul. Således blir marktrycket per hjul inte så stort. Visst syns det att man kört, men det blir normalt inga bestående skador vid normal hårt underlag.
  • Vad blir det kvar när ni fräst? När vi fräst ner stubben bildas det en grop, runt gropen blir det en hög med flis blandat med jord. Vi tar också hand om fliset om ni inte vill ha kvar det som utfyllnad eller täckning i trädgården. Priset för detta är 195 kr inkl moms, inkl rut - avdrag för en stubbe 60 cm eller mindre. För stora stubbar & flera stubbar är priset individuellt och får prissättas därefter.
  • Vad ska jag fylla igen gropen med? Hör med din lokala handelsträdgård om du ska plantera i gropen, men om du ska så gräs så kan du grunda gropen med jordblandat flis och sedan matjord.
  • Gör ni andra trädgårdsjobb också? Nej, för tillfället ägnar vi oss bara åt stubbfräsning, övriga trädgårds- eller anläggnings uppdrag överlåter vi till våra samarbetspartners.

Teamet

Pär Åke Nilsson
Pär Åke Nilsson
Ägare & Maskinoperatör

Nicklas Nilsson
Nicklas Nilsson
Maskinoperatör

Vanetta Nilsson
Vanetta Nilsson
Administration

Kalmar Stubbfräsning